Gaza ens dol

CA ES EN

 

A les persones i entitats que formem Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, ens preocupa enormement la situació a Gaza, amb moltes vides ja perdudes i l’amenaça d’una nova massacre.

Som conscients que l’extrema dreta israeliana —a la que condemnem, com a tota l’extrema dreta— ha jugat un paper clau en arribar a aquesta situació. Benjamín Netanyahu forma part del mateix grup que Trump, Bolsonaro, etc., al fomentar l’odi i la discriminació per obtenir beneficis per a ells i els seus.

El llenguatge que estan utilitzant contra el poble palestí recorda massa expressions d’un passat tràgic que no s’ha de repetir. També alimenten la islamofòbia que atenta contra els drets de milions de persones musulmanes arreu del món.

És de destacar que l’extrema dreta internacional —VOX inclòs— dona ple suport al govern de Netanyahu. No hem d’oblidar que aquesta extrema dreta —VOX inclòs— alberga neonazis que han promogut l’antisemitisme més horrible.

Aquí insistim que qualsevol crítica davant qualsevol crim de l’estat d’Israel no justifica en absolut l’antisemitisme, ni insults o atacs vers persones i entitats jueves arreu del món. L’estat d’Israel no representa la població jueva global, de la mateixa manera que els estats de l’Iran o l’Aràbia Saudita no representen la població musulmana, o l’estat franquista no representava la gent cristiana.

Demanem:

  • Que s’aturi qualsevol atac contra la població civil, per qualsevol bàndol, i que s’aturi immediatament la intervenció militar israeliana a Gaza;
  • Que els governs internacionals facin tot el possible per aturar els bombardejos, i per fer arribar ajuda humanitària i subministraments essencials a la població de Gaza;
  • Que aquests respectin el ple dret a refugi, amb vies segures, per a les persones que ho necessitin;
  • I que es respecti la legalitat internacional en general.

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme

16 d’octubre de 2023

Deixa un comentari